Alt du har behov for at vide om tyngdedyner

Tyngdedynes virkning og effekt

Da alle børn er forskellige og sanser forskelligt, er det vigtigt at afdække og afprøve hvilken type sansestimulerende dyne det enkelte barn finder ro ved og har effekt af. Nogle børn finder ro ved at blødt feedback hvor andre finder ro ved et hårdere feedback.

En sansestimulerende dyne kan være rigtig effektfuld på mange punkter og hjælper mange børn med at opnår fysisk og mentalt ro, dæmpe strees og angst samt forbedre søvnen.

det er ikke alle børn der oplever effekt af en sansestimulerende dyne eller så har feedbacket i dynen måske ikke været det rigtigt til barnets sansesystem.

Brugen af en tungdedyne kan b.la hjælpe med at:

Størrelses guide

Baby 3 – 24 mdr


Babydynen måler 70×100 cm og syes i baner af 7 x 10 cm. Dermed indeholder en babydyne 100 felter i alt, hvilket sikre at fyldet bliver placeret stabilt og jævnt over hele kroppen og giver et trygt og mærkbart feedback til barnet.

Babydynen produceres med en vægt på 1,5 kg og 2 kg, Størrelsen og vægten på babydynen er nem at håndtere for både børn og voksen og er derfor rigtig god at bruge i barnevognen, på sofaen eller i favnen i indsovningsfasen.

Det er sværer for barnet selv at håndtere en tyngdedyne end en almindelig
dyne, idet den er tungere og ligger også anderledes på kroppen. Dette
medvirker til at mange børn har god effekt at babystørrelsen helt indtil de er 2
år og måske ældre.

Junior 1½ – 6 år


Juniordynen måler 100×140 og syes i baner af 7,6 x 10 cm. Dermed indeholder en juniordynen 182 felter i alt, hvilket sikre at fyldet bliver placeret stabilt og jævnt over hele kroppen og giver et trygt og mærkbart feedback til barnet.


Juniordynen produceres med en vægt på 3,5 kg. Juniordynen kan anvendes fra barnet er 1½ år og er med dens størrelse god til tumlinger. Dynen kan for de 1½-2 år godt føles ret stor og besværlig, men så længe barnet selv er i stand til at få dynen af om natten, kan denne størrelse sagtens fungere. Juniordynen er for stor til at kunne bruges til lur i barnevognen, har anbefales det at bruge en babytyngdedyne i stedet for. 

Find din dyne her