Få 60 dages tilfredshedsgaranti når du køber en tyngdedyne

Få gratis levering med koden "frifragt"

Skab den bedste søvn

Tyngdedynens virkning og effekt

Dynes vægt

En tyngdedyne må veje mellem 8-12% af barnets kropsvægt.

Barnet skal selv kunne få dynen af, hvis det bliver mættet af stimuleringen fra dynen. 

Vægt vs feedback

Tyngdedynen må ikke hæmme barnet i at bevæge sig frit og udvikle sig motorisk når det sover.

Fagligt og sikkerhedsmæssigt er det vigtigt at barnet selv kan få dynen af og kan bevæge alle kropsdele under dynen.

Hvis tyngdedynen er for tung, laves der er en lille fiksering, der hæmmer barnets motorisk udvikling og øger risikoen for overophedning.

Det kan være en fordel at afdække og muligvis afprøve en tyngdedyne, for at se om det er den rette vægt og det rigtige sensorisk feedback tyngdedynen giver barnet.

Se bag om adfærderen

Barnets adfærd kan fortælle os rigtig meget.

Den motoriske uro,  den dårlige søvn eller den udadreagerende adfærd mm, kan skyldes nogle fysiske og sansemæssige faktorer, fx skævhed og spændinger i kroppen, væske på ørerne, aktive primitive reflekser, stramt tungebånd og meget meget mere....

Terapiuniverset hjælper jer på rette vej, både med henblik i brugen af tyngdedynen, men vi  guider jer også meget gerne på rette vej, i forhold til hvilke relevante behandlings og undersøgelses muligheder jeres barn kan have behov for. 

Tålmodighed i processen

Som forældre er det vigtigt at acceptere barnets signaler overfor tyngdeproduktet og have tålmodighed i processen.

Det kan tage tid for barnets sansesystem at vænne sig til et tyngdeprodukt og samtidigt kan det føles utrygt og skræmmende for barnet at kunne "mærke" sin egnes krop og kropsafgræsning. 

Nogle børns sansesystem har brug for en lang tilvænnings periode. For nogle børn kan det tage op til 3 mdr før der ses en effekt og deres sansesystem har  

Fokus på sikkerhed og faglighed

Babyer og børn op til 3 år, er ikke selv i stand til, at kunne navigere og handle på deres egne behov og handlinger.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at barnet ikke kan trække tyngdeproduktet op over hovedet, da dette kan øge risikoen for kvælning.

For at øge sikkerheden under søvnen, anbefaler Terapiuniverset at vores tyngdeprodukter altid bruges under opsyn af en voksen og tages af barnet når den voksne går fra barnet. 

Vi er her for dig!

Hos Terapiuniverset er du i trygge hænder i hele processen og du kan altid få sparring og vejledning. med udgangspunkt i jeres udfordringer og behov.

Det er desværre ikke alle børn, der oplever en effekt af at bruge en tyngdedyne dyne. Derfor hjælper Terapiuniverset løbende med at afdække, om der kan være andre fysiske faktorer i spil hos barnet. og kan i den forbindelse komme med anbefalinger til videre behandlinger eller undersøgelser til dit barn. 

Størrelsesguide

Baby 6 – 24 mdr

1,5 kg 6-24 mdr. barnet skal minimum veje 5 kg

2,0 kg 6-24 mdr. barnet skal minumum veje 8 kg


Babydynen måler 70×100 cm og syes i baner af 7×10 cm.  Babydynen indeholder 100 felter, hvilket sikrer at fyldet bliver placeret stabilt og jævnt over hele kroppen. fordelingen af vægten giver et trygt og mærkbart feedback til barnet.

Babydynen produceres med en vægt på 1,5 kg og 2 kg. Størrelsen og vægten på babydynen er nem at håndtere for de voksne. Babydynen er rigtig god at bruge i barnevognen, på sofaen eller i favnen i indsovningsfasen.

Det kan være sværere for barnet selv at håndtere en tyngdedyne fremfor en almindelig dyne.
Tyngdedynen er tungere og den ligger også anderledes på kroppen. Dette
medvirker til, at mange børn har god effekt af babystørrelsen helt indtil de er 2 år og måske ældre.

Junior 1½ – 6 år

3,5 kg 1½ – 6 år, barnet skal minimum veje 15 kg

Juniordynen måler 100×140 og syes i baner af 8,3×10 cm. Den indeholder 168 felter i alt, hvilket sikrer, at fyldet bliver placeret stabilt og jævnt over hele kroppen. Fordelingen af vægten giver et trygt og mærkbart feedback til barnet.

Juniordynen produceres med en vægt på 3,5 kg. Juniordynen kan anvendes fra barnet er 1½ år og er perfekt til tumlinger. Dynen kan for de 1½-2 årige  føles ret stor og besværlig. Hvis barnet selv er i stand til at få dynen af, kan denne størrelse sagtens fungere.

Juniordynen er for stor til at kunne bruges til lur i barnevognen. Det anbefales i stedet at bruge en babytyngdedyne i stedet for. 

Materialer og produktion

Materialerne i produkterne er valgt med omtanke for naturen og dit barn

Terapiuniverset værdsætter at flest mulige materialer er økologiske og bæredygtige. Derfor er stoffet i alle produkterne Oeko-tex 100 certificeret bomuld. Dette sikre til at stoffet er fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.

Det er muligt at købe tyngdedyner med naturfyld af rapsfrø, vindruekerner, kirsebærsten eller plastgranulat.

Den plastgranulat der bruges i produkterne er CE-mærket og kan derfor trygt anvendes til børn.
CE-mærket indikere at plastgranulaten
er fri for skadelige stoffer og kemikalier. samt at den lever op til de europæiske krav om sikkerhed og miljø sundhed.

Alle vores tyngdedyner og tyngdestykker kan vaskes på 60 grader. Dynerne med fyld at naturmaterialer bør altid tørres i tørretumbler og være 100% tørre efterfølgende.

Alle produkterne er håndlavet og syet på egen systue, derfor kan der opstå små afvigelser på hvert enkelt produkt. Dette har dog ingen betydning for effekten af produktet.

Vask & pleje

Vask

Alle vores produkter kan vaskes på 60 grader.

Brug i tørretumbler til naturfyld

Det er vigtigt at produkter med naturfyld tørres i tørretumbleren, sammen med et tørt lagen eller håndklæde. Hvis produktet efterfølgende ikke er 100%, skal det hænges til tørre efterfølgende.

Naturfyldet skal kunne ventilere

Det anbefales af produkterne jævnligt bliver rystet da det hjælper fyldet med at ventilere. Samtidig kan man med fordel hænge produkterne udenfor så de kan blive luftet igennem.

Produkter med vindruekerner

Ved vask af produkter med vindruekerner, kan kernerne afgive en smule farve. Det anbefales at produktet vaskes og tørres sammen med nogle gamle klude eller håndklæder der kan optage farven. 

Skån produktet

Det anbefales at anvende et vaskbart dynebetræk over tyngdedynen. Dette medvirker til at øge levetiden af produktet. Hyppig vask af  produkterne, kan medvirke til større slid og mindske levetiden af produktet. Vask af tyngdedynerne mindsker ikke effekten af dem. 

Opbevaring

Produkter med naturfyld indeholder naturlige olier. der medvirker til at kernerne løbende afgiver en lille smule fugt. Derfor må disse produkter ikke pakkes i en lukket beholder (pose, plastikkasse mm) over længere tid, da det er vigtigt at produkterne kan få luft og ventiler.

Sikkerhed og info

Fokus på faglighed og sikkerhed:

Det er vigtigt at følge størrelses guiden og anvisningerne korrekt, da de medvirker til at skabe et trygt og sikkert sovemiljø for barnet.

Anvisningerne sikre også at tyngdeproduktet bruges korrekt rent fagligt og med respekt for barnets sansesystem.

Babyer og børn op til 3 år, er ikke selv i stand til at kunne navigere og handle på deres egne behov og handlinger.

Når barnet har et tyngdeprodukt på er det vigtigt at den voksne kan hjælpe barnet med håndteringen af produktet. Samt at aflæse barnets signaler og behov for hjælp.

ADVARSEL!  Efterlad aldrig barnet uden opsyn

ADVARSEL!  Brug kun produktet under opsyn af en voksen.

Risiko for kvælning:

Når du bruger produkterne til babyer og små børn, skal du hyppigt sikre dig, at sømmene er intakte og fyldet i produkterne ikke kan falde ud.

Brug ikke produktet hvis det er gået i stykker og fylder kan falde ud. Fyldet i produkterne indeholder små dele, der kan sluges og sætte sig fast i halsen. Dette kan øge risikoen for kvælning ved helt små i børn.

Øg sikkerheden for dit barn

Det er vigtigt at være opmærksom på at barnet ikke kan trække tyngdeproduktet op over hovedet. Dette kan øge risikoen for kvælning. For at øge sikkerheden under søvnen anbefaler Terapiuniverset at vores tyngdeprodukterne altid bruges under opsyn og tages af barnet når den voksne går fra barnet. 

Det er vigtigt at barnet selv kan sparke tyngdeproduktet af, hvis det bliver “mættet” af stimuleringen fra tyngdeproduktet eller får det for varmt.

Vejrtrækningsproblemer:

Hvis dit barn lider dit barn af vejrtrækningsproblemer, eller nedsat lungefunktion, skal brugen af en tyngdedyne ske i samråd med en læge

Temperatur:

Ved produkter som ligger hen over kroppen på babyer og børn, er det vigtigt at tjekke deres
temperatur løbende, for at undgå overophedning. Dette med fokus på at små børn ikke selvstændigt kan regulerer deres kropstemperatur.

Mulighed for fri bevægelse:

En tyngdedyne må ikke hæmme barnets mulighed for fri bevægelse. Barnet skal selv kunne få dynen af,  hvis det bliver “mættet” af stimuleringen fra dynen eller for det for varmt. 

Varme og kulde

Hvis et produkt opvarmes eller afkøles skal de voksne sikre sig at produktet ikke er for varmt eller for koldt. Ved opvarmning anbefales en temperatur på max 38-40 grader. Tjek temperaturen på eget håndled før det bruges på barnet. Placere altid et håndklæde mellem produktet og barnet, for at undgå evt. varme og kulde skader på hud og tøj.